Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megújított tankönyvpiac: állatorvosi ló

Nem lettek olcsóbbak a tankönyvek, és nem csökkentek látványosan a terjesztési költségek sem, noha a kiadóktól több jutalékot von el az állam. A szülők háborognak a kaotikus fizetési feltételek miatt.
'A fizetős diákok jellemzően a városokban laknak' -- hárította el az aggodalmakat Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. (Kelló) igazgatója. Szerinte emiatt nem lesz tömeges bonyodalom abból, hogy az idén kizárólag a megyeszékhelyek egy-egy, valamint a főváros két kijelölt postahivatalában tudják leróni a szülők a tankönyvek árát a béren kívüli juttatásként kapott iskolakezdési utalvánnyal. Vagyis az állami cég szerint csak keveseknek kell sokat utazniuk, hiszen a távoli kis falvakban főként rászorulók laknak, akik úgyis térítésmentesen kapják meg a tankönyveket. A jogszabály szerint ingyenes tankönyvre többek között a halmozottan fogyatékos, sajátos nevelési igényű, tartósan beteg, valamint a nagycsaládban élő iskolások, illetve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők jogosultak. Az idén már az elsősök is ingyenesen kapják a tankönyveket, erre külön állami forrás jelenti a fedezetet. (HVG)
-- A piac államosításának lehetnének akár előnyei is, egyelőre azonban csak a tankönyvek drágulása és több száz munkahely megszűnése az eredmény. Viszont egy kézbe került az évi 13-17 milliárdos piacon képződő garantált profit. (Átlátszó)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról