Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megújul a könyvtár Győrben - A munkálatok után igazi közösségi tér várja az olvasókat

Javában zajlik a felújítás a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér győri, Herman Ottó utcai épületében. A munkálatok október végéig tartanak és egy modern, új közösségi tér várja majd a könyvek kedvelőit ősztől. Lesznek mennyezetről függő fotelok, valamint babzsákok, ahonnan élvezhetik az olvasók a közösségi tér minden elemét.
A felújítás részben egy pályázatnak a része, melynek célja a fiatalok, a közösségek bevonása a könyvtár életébe. A felnőtt-olvasószolgálatot úgy szeretnék átalakítani, hogy egy olyan környezetet teremtsenek, ami eltérő a megszokottól, és nem a hagyományos, raktárszerű tér fogadja a vendégeket.
- Egy olyan téren dolgozunk, ahová jó lesz majd betérni, és ahol minden korosztály jól érzi majd magát. Lesznek mennyezetről függő fotelok, vagy éppen olyan babzsákok, amin ejtőzni lehet, és élvezni a közösségi tér minden elemét - fogalmazott lapunknak Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója.
Az új közösségi tér látványtervei mutatják: nem a megszokott helyre térhetnek be ősztől a könyvek kedvelői.
A különös felújítás része az is, hogy minél szokatlanabb legyen a hely, és több embert vonzzon be az utcáról. Ennek egyik eleme, hogy több esetben a mennyezetre fognak majd vetíteni, még érdekesebbé téve a könyvtári élményt. Az új térnek egyik fontos tulajdonsága lesz, hogy olyan környezetet adnak az olvasónak, ahol jó találkozni majd a szürke hétköznapokban.
A gyermekkönyvtár is megújul. - Kívülről-belülről megújulunk. Terveink még vannak. Jövőre szeretnénk a gyermekkönyvtárnak is egy méltó, felújított környezetet kialakítani. Ennek részletei még kidolgozás alatt vannak, de egy olyan gyermekbirodalmat szeretnénk, ahová a fiatalok nemcsak olvasni jöhetnek be, hanem szabadidős tevékenységet is folytathatnak. Többek között játszhatnak társasjátékokkal, vagy éppen modern számítógépes játékokkal - zárta szavait Horváth Sándor Domonkos.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról