Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megújul Békés Megyei Könyvtár, közel félmilliárdból

Bár várhatóan az önkormányzatnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy megvalósítsák az összességében 400-450 millió forintos beruházást, a városi közgyűlés a minap tartott ülésén úgy döntött: korszerűsítik a megyei könyvtár épületét.
A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert forrást a megyei könyvtár épületének felújítására. A tervek szerint szigetelnének, 120 nyílászárót cserélnének ki - nem műanyagot, hanem alumíniumot építenének be -, korszerűsítenék a központi fűtési-hűtési rendszert, továbbá napelemeket telepítenének.
A munkára nettó 280 millió forint áll rendelkezésre, és a lefolytatott közbeszerzési eljárások során kiderült: ahhoz, hogy a beruházást megvalósíthassák, az önkormányzatnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, 150 millió forintot kell saját forrásból előteremtenie.
A városi közgyűlés elé került egy számítás, amiből kiolvasható: ha a fejlesztés megvalósul, a rezsiköltségeken 37 százalékot spórolhatnak. Ez évente 13 millió forintot jelent, tehát a beruházás 11-12 év alatt megtérülhet a város számára. Azt is figyelembe vették, hogy a bérleti díjakat is lehetne növelni, ami néhány millió forint pluszbevételt jelentene a mostanihoz képest.
A képviselő-testület ülésén szóba került: a bibliotéka épületét 1985-ben, 34 éve adták át.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról