Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megújul Csongrádon a fiókkönyvtár

Már zajlik az új bútorok beszerelése a könyvtárba. Az intézménynek helyet adó közel százéves épületet tavaly újították fel, a bibliotéka modernizálásával hamarosan befejeződhet a helyi kulturális központ teljes megújulása.
- Április végére fejeződik be a beruházás, remélhetőleg addigra már a könyvtárak is kinyithatnak, és az olvasók is élvezhetik a megújult környezetet - mondta el lapunknak Illés Péter, a Csongrádi Információs Központ igazgatója. A közművelődési intézmény részeként működik a csongrádi Csemegi Károly Könyvtár, hozzájuk tartozik a bokrosi fiókkönyvtár is.
A könyvtár a Művelődési Házban működik Bokroson, az épületet tavaly újították fel teljeskörűen, méghozzá úgy, hogy az átalakításnál az ott dolgozók észrevételeit is figyelembe vették a tervezéskor.
Az átépítés során kiszélesítették az épületet, bővült a tér, és a teljesen megújult a tetőszerkezet is: magasabb lett, ezt később akár be is lehet építeni. Emellett energiatakarékosabb is lett a ház, a kivitelező új nyílászárókat szerelt be, illetve kicserélte a villamos hálózatot és a fűtésrendszert, valamint hőszigetelte a falakat is. A beruházás az intézmény berendezéseit nem fedezte, ezt egy külön pályázatból finanszírozták: a projektet a Nemzeti Kulturális Alap 2,3 millió forinttal támogatta, de az önkormányzat is beszállt a költségekbe.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról