Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megújult a Ciszterci Gimnázium Könyvtára - archív imázs

A videótudósítást ld. az alábbi linken.
- A könyvtár közösségi élményt ad, a könyveket forgató emberek pedig közösséget alkotnak - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium felújított könyvtárának pénteki átadóünnepségén.
Rétvári Bence államtitkár szerint mindezek ellenére fontosak a könyvtárak, mert általuk egyszerre többen ismerhetik meg a tudást és a könyvekbe írt gondolatokat. Mint mondta, ma már nemcsak a gondolatátvitelre alkalmasak a könyvtárak, hanem "a hasonló érdeklődésű emberek itt tudják egymást alaposságra ösztönözni". Rétvári Bence kiemelte, hogy a gimnáziumi tanulók 23 százaléka egyházi fenntartású iskolába jár, emiatt a egyházak is felelősségét viselnek azért, hogy 10 év múlva a magyar értelmiség milyen gondolkodású lesz.
Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester, az iskola egykori tanulója arról beszélt: a közösségi médiák és az okostelefonok sem képesek veszélyeztetni a könyvtárak létét.
L. Simon László a Miniszterelnökség államtitkára a szalagátvágást követően Az Osztrák-Magyar Monarchia írásban és képben (1885-1902) 21 kötetes könyvsorozatot adományozta az iskola könyvtárának.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról