Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megújult gyerekkönyvtár Orosházán -- játszóházzal ünnepeltek

Rendkívüli játszóházat rendeztünk a megnyitóra. Könyvjelzőt (spatulából és karton pa­pírból) és -- a gyerekek kívánságára -- őszi fát (drótból és körömlakkból) készítettek a gyerekeknek. Egyébként elsősorban az ünnepekhez kötődve tartunk játszóházat. Nyáron (2x2 hét júliusban és augusztusban) játszóházi foglalkozásokat tartunk évek óta. Ezt nagyon kedvelik a gyerekek.
Eddig 36 férőhelyünk volt (6 asztal), most össze­csukható asztalokkal együtt több mint 50. Van egy alacsonyabb asztalunk is, 6 ehhez méretezett székkel, hogy a kisebbek is kényelmesen el tudjanak helyezkedni az asztalnál (leér a lábuk), ha megnéznek egy-egy könyvet.
A 2007-es költözés utáni, mostani felújítás szinte a teljes bútorzat cseréjét jelentette, a magas polcokat felváltották a könnyebben elér­hető 'gyerekközeli' méretű polcok, a számítógép 'fülkés' számítógép asztalra került, az asztalok könnyebbek, bordó lábaikkal vidámabbak lettek. A kárpitozott székek helyét kényelmes és a terhelést (pl. festék) jobban bíró, a gyerekek életkori sa­játosságainak megfelelő, ergonómiailag tervezett székek vették át. A játékok nagy műanyag ládákkal teli szekrényt kaptak. A bejárathoz közel kialakítottunk egy 'kisgyerekek sarkot' szőnyeggel, párnákkal, ahol a nagyobbak is szívesen társasjátékoznak. Az NKA közel 1.8 milliójához a város 200 e Ft pályázati önrészt tett a felújítás érdekében.

Hírforrás: Tengerics Éva gyermekkönyvtáros közlése nyomán ; Könyvtárosháza
2009. november 11.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=megujult_gyerekkonyvtar_oroshazan_--_jatszohazzal_unnepeltek
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról