Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

MEK-re mutató QR-kódok szerte Budapesten -- könyvespolc-tapéta ötletből (képekkel)

Moldován István dublini útján csodálkozott rá egy kocsma könyvespolc-tapétájára, amelyen QR kódok segítségével le lehetett tölteni a teljes könyveket elektronikus formában a Gutenberg projekt honlapjáról.
A hazai adaptálás keretében azóta a MEK-egyes könyvei is el vannak látva QR-kódokkal: 'A MEK-ben levő könyvek URL címeiből QR kód generálható a könyvek weblapján levő 'Mobil QR-kód' gombra kattintva. Ezek azután kinyomtatva terjeszthetők különféle tárgyakon vagy nyilvános helyeken. A kódot okostelefonnal lefényképezve -- internet kapcsolat esetén -- megjelenik a készüléken a digitális könyv (általában többféle választható formátumban). Most mintaképpen feltettünk néhány ilyen kódot PDF link és Word DOC formátumban az Irattárba, azért hogy mások is kinyomtathassák és kedvük szerint kinyomtathassák a kis matricákat alkalmas helyeken.' -- olvashatjuk a MEK-hírek között.
MIK-es buzdítás a Facebook-on: Aki akarja, természetesen maga is készíthet ilyen kiragasztható kódot: link A DOC-ban át is írhatóak a kódok, más MEK-ben található könyvekről is lehet ilyet készíteni. Hátha másokat is sikerült beszervezni, ahogyan a Heti Attila Élő szerkesztőjét, OSZK-s kollégánkat már igen.'
A budapesti nyilvános helyekre való QR-kód-ragasztgatás e héten kezdődött, melyről néhány fotó: link (fotók: Moldován I., Tóth P.; via Heti Attila)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról