Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Menekültek készítettek klipeket a könyvtár animációs stúdiójában

Merre? - Ez a címe annak a projektnek, melyet Frankfurt am Main Városi Könyvtára link indított olyan fiatal felnőttek számára, akiknek a családi hátterében és tapasztalataiban szerepet játszott a menekülés vagy a migráció. A projekt tartalma, melyet koordinátora, Tanja Schmidt dolgozott ki, kezdettől fogva azokra a tinédzserekre irányult, akik egyedül, családjuk felnőtt tagjai nélkül menekültek el hazájukból.
Az ötnapos rendezvény kezdéseként a könyvtárpedagógus Marc-Antoine Mathieu képregényét, Az irányt (Le sens, 2014.) választotta. A könyv közös megbeszélése után a fiatalokat arra kérte, meséljék el a maguk történetét, és alakítsák át rövid animációs audiovizuális szekvenciákká. Úgy tervezték, hogy a munka folyamat-orientált és alapfokú lesz.
A workshop első reggelén tizenöt 15 és17 év közötti afgán, eritreai és pakisztáni fiatal jelent meg a központi könyvtárban, és mindegyikük animációs klippel mesélte el menekülése történetét.
A következő négy nap során reggel a klipjükön dolgoztak a könyvtárban, míg délután a Fiatalok központjában a hangzó és vizuális elemeken dolgoztak a zöld hátterű vászon segítségével. Táblagépek és háromlábú állványok segítségével a könyvtárban animációs stúdió jött létre. (A Frankfurt am Main-i Városi Könyvtár sikeres animációs film workshopja menekült fiatalok számára; autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról