Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Menekülteknek és segítőiknek szánt könyvtári honlap-aloldal - lássuk a tartalmakat

Sok német könyvtárhoz hasonlóan a Hannoveri Városi Könyvtár is üzemeltet honlapján jól demonstrált aloldalat a Covid mellett az ukrán menekülthullámmal kapcsolatban. Nézzünk bele, legalább a címek szintjén. Figyelmet érdemel, hogy az információt nem témák, hanem célcsoportok szerint osztják fel. A menekülteknek szóló információ német, ukrán és néha orosz nyelvű.

"Segítség a menekülteknek és tájékoztatás a segítőknek" - olvasható a link a könyvtár főoldalán. Mögötte:
- GYIK; Mindennapi kérdések
- Regisztrációs eljárás. Munkajog és foglalkoztatás. Pénzügyi támogatás. Önkéntes segítség. Háziállatok. Gyerekek. Egészségügyi ellátás. Adományozás. Tanulás. Szállás.
- Családtájékoztatási útmutatók ukrán családok számára. Segítség a menekülteknek. Információ ukrán nők számára.
- Friss hírek: Hannoveri lakhatási támogatás. Figyelmeztetés embercsempészetre. Ingyenes zeneoktatási ajánlatok. Üdvözöljük az ukrajnai művészeket. Új koordinációs iroda felállítása. Információk az Ön hannoveri tartózkodásáról. Tájékoztatás fogyatékkal élőknek. Szállás és tartózkodás. Ukrán diákok és kutatók támogatása. Ajánlatok ukrajnai queer embereknek.

Információk a segítőknek
- Hol tudok pénzbeli adományt adni? Lakás felajánlás, Jelentkezés tolmácsnak. Szállítási lehetőségek felkínálása. Jelentkezés segélyszervezetek számára. Gyerekeknek és fiatalok felvétele oktatási intézményekbe. Támogatási és tartózkodási jogi információk. Háziállatok a menhelyen.

Mindezeket a Hírarchívum és a Képgaléria zárják. (ford.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról