Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Mennyi időt érdemes könyvtárosként dolgozni - megelőzve a kiégést?

A címben feltett válaszra több szempont is felhozható.
- Másfél évnyi munka - egy pozícióban - olyan szintre juttatja el az ember, ahol a tanulás, adaptációs képesség minimálissá válik.
- Az életmű-díj az eltöltött időnek és nem a munka minőségének szól - hangzik cinikusan
- Akkor tud az ember igazán értéket előállítani, ha az ügyfél illetve a szolgáltató helyzetét is kipróbálta.
- Elszigetelődik, marginalizálódik az a szakma, amelyből nem távoznak és nem jönnek más tapasztalatú munkatársak. Stb. (MG)
A HVG Trend mellékletének cikke szerint:
- Megszokás, rutin, biztonság, vagy az új kihívásban rejlő pluszhajtóerő? - szakmai útja során szinte mindenki találkozik e dilemmával, de egyre kevésbé van benne választási lehetőségünk. "Négy-öt évente lépj tovább, akkor is, ha sikeres vagy, ha megbecsülnek, ha jól érzed magad - tanácsolta apám még a rendszerváltás előtti időkben, amikor nem volt jellemző ez a hozzáállás. Nem hallgattam rá, több mint húsz éve vagyok a cégemnél. Megrekedtem, egyre kevésbé érzem az előnyeit, de már képtelen vagyok változtatni" - vallotta meg a HVG-nek egy középkorú értelmiségi. A mai világ viszont az édesapa mentalitását követeli meg és ismeri el - mondják a szakemberek. "A rendszeres változtatás nemcsak szakmai kihívást és motivációt jelent, hanem - tudósok által igazoltan - segít az agysejtek frissítésében is" - mondja Frankó Csuba Dea, a vezetőképző Spark Intézet vezetője.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról