Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Mennyiben veszélyezteti az illegális letöltés a könyvpiacot?

Világhírű sikerkönyveket, köztük Zsoldos Péter sci-fi regényeit is ingyen kínálja elektronikus formában egy kalózoldal. "Akinek nincs pénze könyvre, ne olvasson?" - kérdezi ártatlanul az alapító. Az olvasók pedig őt védik, akár egy kollégái nevében tiltakozó író ellen is.
- Egy olvasni szerető ember két könyvet olvas egy hét alatt. Ez minimum 25 ezer forintos kiadást jelent egy hónapra. Ennyit egy átlagos család nem tud kigazdálkodni. Kérdem én: akinek nincs pénze, az ne olvasson?
Erre a problémára több mint 2300 éve föltaláltak egy megoldást. Könyvtár a neve.
Az ingyenes kalózkiadványok éppen úgy károsítják a szerzőt, mint egy bolti lopás: nem jobban, de nem is kevésbé - mondja Turi Tímea, a Magvető Könyvkiadó főszerkesztője. - A kiadók azzal tudnak a legjobban védekezni, hogy szervezett módon előremenekülnek. A Magvető például arra törekszik, hogy minden könyve a nyomtatott megjelenéssel egy időben e-könyvben is megjelenjen. Természetesen az e-könyv ára mindig a nyomtatott könyv ára alatt van. Olcsó legális utat kell teremteni az e-könyveknek.

Régebbi hírforrás(ok): Online kalózkodás és a kereskedelmi forgalom alakulása - nem igazolható a kapcsolat link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról