Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mennyien tervezik a kivándorlást? -- trendelemzés webes keresések alapján

2011 januárja óta számottevően megnőtt a külföldi munka iránt érdeklődők száma Magyarországon, és 2007-től mostanáig idén januárban érte el csúcsát - mutatta be a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet a Google Trends adatai alapján. Különösen Anglia, Ausztria és Németország iránt érdeklődnek.
A külföldön való boldogulás, elvándorlás másik mozgatórugója Magyarországon az elhúzódó gazdasági válság: a 2009-es, majd a 2012-es gazdasági visszaesés, a megélhetéssel, a munkalehetőségekkel kapcsolatos bizonytalanság növekedése hozzájárulhat ahhoz, hogy egyre többen keresnek külföldön boldogulást - írja a GVI.
A magyar lakosság elvándorlási szándékairól viszonylag pontos képünk lehet lakossági kérdőíves felvételek eredményei alapján. Ezek a vizsgálatok az un. ?migrációs potenciál" növekedéséről tudósítanak (Magyarországon 2012-ben a migrációs potenciál 20 éves csúcsot ütött meg a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet márciusi kutatása szerint, fő megállapítása szerint 2012-ben már minden ötödik magyar felnőtt tervezi a külföldi letelepedést). A ?migrációs potenciál" azonban csak a lakosság migrációval kapcsolatos véleményéről tudósít, nem a migráció valódi mértékéről.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról