Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mennyire vigyáz könyvtára az ön egészségére?

Japánban program indult, amely hosszú távon befolyásolja a munkaerő egészségi állapotát. Már az iskolás gyerekeknek különféle légzési és relaxációs gyakorlatokat tanítanak, és az oktatási struktúrába építve eleve úgy szocializálják őket, hogy mindez életük szerves részévé váljon, mint az evés, az ivás, a tisztálkodás. Így a stresszhelyzeteket többnyire saját maguk is képesek megoldani. ... Néhány nagyobb cégtől eltekintve ez a szemlélet hiányzik a magyarországi munkakultúrából. Az elterjedt vélemény szerint az a jó munkaerő, aki folyamatosan, hosszú időn keresztül, megállás nélkül dolgozik, az előbbi példákat pedig a cégvezetők többnyire szükségtelennek, sőt nevetségesnek tartják. A számítógép használata egyre kevésbé nélkülözhető a munkavégzéshez, és egészségügyi problémákat okoz. Ezt nem szükségszerű elfogadni. Csak éppen másképp kell gondolkodni, például elterjeszteni az eddig csak a betegség utáni rehabilitációban alkalmazott gyógytornát. Egy gyógytornász rendszeres beavatkozása -- könnyen megtanítható, sokszor a munkahelyen ülve is végezhető gyakorlatsor -- csodát művel, és megakadályozza az ilyen munkát végzők egészségromlását. A módszert a fiatalabbakra is ki kellene terjeszteni. Mindez már rövid távon is eredményes lenne, és jelentősen csökkentené az egészségügyre háruló kiadásokat.
-- Évekkel ezelőtt a Neumann-ház rendelt munkatársainak masszázst. A projekt újbóli felbukkanása nem ismert. Pénzek egyelőre nem pályázhatók a jövő ilyetén biztosítására. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Masszázs a Neumann-házban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról