Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mesés éjszakák a gyermekkönyvtárakban

Egy éjszaka Andersennel -- a márciusról áprilisra virradó éjszakát sok kis olvasó töltötte a könyvtárakban Csehországban, Szlovákiában, Lengyel- és Németországban, Ausztriában és Szlovéniában is. Összesen 470 könyvtár és iskola vállalkozott rá, hogy leghűségesebb olvasói számára ilyen rendhagyó programmal rukkol elő. Ez összesen 17 ezer 'éjszakázót' jelent. Szlovákiában 45 könyvtár kapcsolódott be az akcióba mintegy 1.500 gyermekkel. Estétől reggelig volt a könyvtárakban minden: felolvasás, bábelőadás, mese, maszkabál, kincskeresés, vers és prózamondás, sőt igazi alvás is, ugyanis a gyerekek magukkal hozták a hálózsákokat és éjjel 1 óra után bizony már el is álmosodtak. Reggel a rendhagyó éjszaka után jól esett újra megölelni az értük siető szülőket. A könyvtári éjszakák ötlete Csehországból származik, ahol a B. B. Buchlovan Könyvtár dolgozói Uherské Hradistén évente nem csak szervezik, hanem az interneten keresztül össze is fogják és koordinálják ezt az immár nemzetközi rendezvényt.

Hírforrás: Halász Péter, Kassa
2006. április 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=meses_ejszakak_a_gyermekkonyvtarakban
Régebbi hírforrás(ok): Halász Péter, Kassa
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról