Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Meseszereplőkké válnak a gyerekek, s később előszedhető erősítő élményt nyújtanak

A Csillangó Meseműhelyben citera, hegedű, gitár, brácsa, cselló, furulya és gardon festi a hátteret az ízes szavakkal mondott történetekhez. Kulcsár-Elek Csilla mesél, Kéner Orsolya, Tóth Zsuzsanna és Kurucz Betti hangszeren kíséri. A négy nő zenéje, meséje egymásnak felelget.
Orsi: Ami nálunk létrejön, tudatos tervezés eredménye, és tudatos reagálás a gyermekek igényeire. A kicsik szeretnek átváltozni meseszereplőkké királykisasszonnyá, szegénylegénnyé?, és a mi foglalkozásainkon ezt megtehetik. Ilyenkor, hőssé átlényegülve begyakorolhatnak problémamegoldó készségeket, és olyan megküzdést segítő tulajdonságokat érezhetnek magukénak, mint bátorság, kitartás, leleményesség, együttérzés, segítőkészség, lényeglátás, együttműködés. Ezzel az élménnyel felvértezve könnyebben helyt tudnak állni az igazi életfeladatok megoldása közepette is.
Betti: Aki a hétköznapokban alkalmanként butának, csúnyának, ügyetlennek érzi magát, mesehősként szép, okos, ügyes lehet, olyan, akinek sikerülnek a dolgok.
Zsuzsi: Ez az élmény pedig elraktározódik, és amikor szembetalálja magát egy nagy feladattal, amire nem érzi magát képesnek, ehhez a tapasztalathoz fordulhat.
- Hogyan alkot a Csillangó Meseműhely?
Betti: Csilla elmondja az új mesét, nekünk pedig népdalok, gyerekdalok jutnak eszünkbe. Ezeket először csak "behajigáljuk" egy képzeletbeli kosárba, hangeffekteket próbálgatunk a sokféle hangszeren, fontolgatjuk, mi illene ide vagy oda a mese folyamába. A dalok eléneklésével, csereberéjével, a hangszeres kíséret kialakításával építgetjük föl az előadást.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:





adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.



Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról