Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Mesterséges intelligencia és könyvtár - kapcsolódás pontok

Korábbi anyagunk link folytatásaként:
- Ha pl. az Alexától megkérdezed, hogy mi volt a polgárháború kitörésének oka, fogalmad sincs róla, hogy honnan szedi a választ. A közintézmények alacsonyabbá tehetik a nyílt, ellenőrizhető forrású forrásai mesterséges intelligencia (MI) belépési küszöbét, melyek mér szép számmal vannak különböző intézményeknél. Bár Alexa szívesen válaszok kérdéseidre, tovább is értékesíti az általa így begyűjtött érdeklődési adataidat.
- Ugyanakkor a mind jobban használható MI sekélyesítheti saját intelligenciánkat. Ezt különösen döntéshozatal előtt érdemes mérlegelni.
- A könyvtárak támogatják a személyes adatok biztonságát - pl. nem értékesítik a használati adatokat - így a könyvtárak lehetőséget biztosítanak az anonim MI-használathoz is.
- A MI számos ma ember által végzett feladatot láthat el jobb minőségben, ezért a könyvtáraknak erősítenie kell a tovább- és átképzésekben, valamint a munkanélküliségben érintettek nyújtott szolgáltatásait.
- Ha igaz az, hogy a MI által több lesz az emberek szabadideje, akkor a játékot, alkotást, kreativitást és kikapcsolódást támogató szolgáltatások is erősítendők. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról