Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mesterségesen szűkített információáramlás - szakadékosan lejtős terepen

Múlt héten adtunk hírt arról (a Kreatív lap), hogy a Magyar Narancs, az Élet és Irodalom, a Jelen és a Magyar Hang közösen indít pert a magyar kormány ellen a médiapiac torzítása és a hirdetések egyenlőtlen elosztása miatt. Az "akció" kezdeményezője a Magyar Hang lapigazgatója Lukács Csaba volt, aki lapunknak adott interjújában elmondta, hogy a megbeszélésen sokféle kezdeményezés indult el, a per csak az egyik dolog, amire sor kerül majd.
Kovács Zoltánt, az Élet és Irodalom főszerkesztőjét kérdeztük (a Kreatív) arról az összefogásról, amelynek részeként per indul a magyar kormány ellen a médiapiac torzítása miatt.
- Soha nem szerettem panaszkodni, de ez azért mégiscsak túlzás. Itt nem arról van szó, hogy az állami hirdetések piacán lejt a pálya, ahogy mondják, hanem arról, hogy nincs pálya, csak egy térfél van a kettőből.
Mondhatnám, hogy a cél a figyelemfelkeltés, de ezt a tényt csak az nem látja, aki vak. Nem hiszem, hogy az állami cégek hirdetéskihelyezéssel foglalkozó munkatársai ezt nem látják, viszont még a nagy cégek is furcsa viszonyban vannak a rezsimmel. Vagy elvárják tőlük, hogy ne hirdessenek ellenzéki vagy független lapokban, vagy az esetleg erre hajlandó cégek marketingesei kényelmi szempontból inkább úgy gondolják, hogy jobb a békesség? - mondta kérdésünkre Kovács, aki emlékeztet minket a Heti Válasz esetére is.
"Tömve voltak állami hirdetéssel, a Villamosművektől a MOL-on keresztül a Szerencsejáték Rt-ig bezárólag, aztán amikor Orbán összeveszett Simicskával, rövid idő alatt fejre állt az újság. Addig piacképes volt, két nappal később már nem. Sajnos, ebben az országban egyre kevesebb az állami szektorban függetlenül gondolkodó ember, aki még alakító pozícióban is van. Nem igaz, hogy például egy fogkrém-hirdetést csak a kormányhű lapokban lehet elhelyezni. Foga úgyszólván minden embernek van. Az ellenzékieknek is."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról