Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

MI-t kap a Microsoft a keresője - partra teszi a Google-t is?

Az internetes keresések piacát egyértelműen dominálja a Google - az emberek többsége ehhez a keresőhöz fordul, ha valamit szeretne megtalálni, noha léteznek alternatívák, például a Yahoo, a DuckDuckGo, az Ecosia, vagy éppen a Bing. Ez utóbbi a Microsoft tulajdonában áll, és valószínűleg a techóriás is szeretné, ha a megoldása erősebb konkurenciája lenne a Google-nek.

A The Information úgy tudja, ennek érdekében lépéseket is tesz a Microsoft, ugyanis a ChatGPT nevű, mesterségesintelligencia-technológiával ruházná fel a keresőmotorját. Ezzel a Bing erősebb versenytársa lehetne a Google-nek, a kereső pedig emberi módon tudna választ adni a felhasználók kereséseire.

Bár egyelőre kevés részlet ismert annak kapcsán, hogy a mesterséges intelligencia miként lesz felhasználva a Bingben, a ChatGPT szerepe várhatóan a háttérben lesz majd, azaz a felhasználó viszonylag keveset észlel majd a jelenlétéből. Az újdonság várhatóan márciusban jelenik majd meg a Bingben - írta a Gizmodo. A ChatGPT nevű, mesterséges intelligencián alapuló chatbot sokoldalúan használható: amellett, hogy új stílusban tud prezentálni egy már meglévő szöveget, saját forráskódot is tud írni, az ember által írt kódban megkeresi és megtalálja a hibákat, sőt a chatboton belül egy másik chatbotot is képes szimulálni. Emellett meglehetősen jó minőségű válaszokat tud adni a kérdésekre is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról