Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mi a Threads?

Ahogy a Twitter, úgy a Threads is alapvetően rövid személyes sztorik és hírek megosztására és ezek nyilvános megbeszélésére szolgál. Például a Facebookkal ellentétben itt a rövid, tömör megfogalmazás áll fókuszban. Egy Threads-bejegyzés legfeljebb 500 karakteres lehet. Van mód kép, GIF vagy legfeljebb 5 perc hosszú videó csatolására is. Egy poszthoz maximum tíz képes tartalom kapcsolható. (A Twitter a legfőbb megkülönböztető jelzőjévé vált 140 karakteres limittel indult. Ezt később 280-ra emelték. Az Elon Musk-érában négy-, majd tízezer karakter lett az új maximum, de aki ilyen hosszú bejegyzést szeretne közzétenni, annak már elő kell fizetnie a Twitter Blue prémium szolgáltatásra.) (HVG)

Lepkehálókkal megy a Threads-felhasználók után a Meta. A fergeteges rajtot követően érezhetően veszített a lendületéből a Meta új közösségi platformja, az Instagramra épülő Threads, mely a megjelenést alig pár nappal követő csúcs után máris elvesztette aktív felhasználói bázisának több mint felét. Tegnap egy, a cég dolgozói előtt tartott, a Reuters által szemlézett beszédében maga Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója is elismerte, hogy a hónap elején indult, a Twitterhez nagyon hasonló felépítésű Threads közösségi platform a kezdeti napokban mért csúcsot követően jelentősen veszített lendületéből. A július 5-én élesbe állt platform a kezdeti napokban sorra döntögette a rekordokat, így az indulást követő órákban már több felhasználója volt, mint az összes többi korábbi Twitter-alternatívának összesen, nem egészen egy hét alatt pedig sikerült átlépni a mérföldkőnek számító százmilliós felhasználószámot.

Az IT-sok és a recruiterek között meglévő káros szakadék megszüntetéséhez párbeszéd, és kölcsönös változás szükséges. A friss kraftie adásban hídépítésbe kezdtünk.
Az első érdeklődők ugyanakkor amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan távoztak is, legalábbis Zuckerberg szerint a Threads még "nincs ott", hogy akár csak a kezdeti felhasználói bázis felét megtartotta volna. A Meta első embere ugyanakkor kiemelte, hogy az ügyfél lemorzsolódás még így is jobban alakul a vártnál, illetve teljesen normálisnak tekinthető ilyen fokozott érdeklődés esetén. (HWSW)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról