Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Mi automatizálható a könyvtárban?

A fő szabály szerint, ha egy cégnél van olyan folyamat, amit rendszeresen ismételni kell, és ezt a feladatot ember látja el, akkor azt valószínűleg érdemes automatizálni. A monoton, ismétlődő feladatok megterhelik a hús-vér dolgozókat. Ha ezeket gép végzi el helyettük, akkor idejük és energiájuk szabadul fel más feladatokra. Ráadásul a monotonitás, az új ingerek, a kihívások hiánya pszichológiailag is megterhelő: elégedettebb az a munkavállaló, akinek nem kell ilyen feladatokat végeznie. Márpedig munkaerőhiányos környezetben a cégek számára egyre fontosabb a dolgozók bevonzása és megtartása, ennek útja pedig az elégedettségük növelése. Már a részleges automatizációval is nő a folyamatok hatékonysága, az apró emberi hibák, tévesztések esélye pedig csökken.
Az automatizálás további előnye, hogy skálázhatóvá teszi a folyamatokat. Ha egy feladatot szoftver végez el, ugyanazt jó eséllyel többszörös terheléssel is el tudja majd látni, ha a vállalat bővül, több lesz a megrendelés. Persze a gépeknek, szoftvereknek is vannak korlátaik, de ezek általában jóval távolibbak, mint az emberi teljesítőképesség határai, ráadásul könnyebben és többnyire olcsóbban bővíthetők. Azaz a vállalkozás jobban működik, és pénzt spórol meg a "gépi dolgozókkal."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról