Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mi az a marchandizing (vagy: polcszerviz)?

A merchandising eladáshelyi szolgáltatás, Magyarországon polcszerviz elnevezéssel is ismert, de ez a kifejezés nem teljesen fedi le a szó teljes jelentését. A tevékenység áll a polckép merch sztenderdjének megvalósításából, megtartásából, a termék kihelyezéséből (a polcban, és a másodlagos kihelyezéseken). A merchandising sztenderd részletes leírás arról, hogy az áru milyen környezetben kerüljön közvetlen kapcsolatba a vásárlóval, például leírja az áruk sorrendjét, az arcok számát (a termék arca a termék eleje amit a vevő felismerhet).
A termékarc szám az egy sorban egymás mellett levő portékát jelenti. Alapvető leírásokat is tartalmazhat (például a vevő sohasem láthatja az EAN kódokat amikor az árucikk még a polcon van.) A cél, hogy a vásárlók számára elérhető és kívánatos legyen az áru ott és akkor, amikor a vásárló meg akarja azokat vásárolni, vagy lehetősége van azt megvásárolni.
A FMCG termékeket előállító vállalatok szívesen alkalmazzák ezt a tevékenységet, a boltokban a szemük és kezük a merchandiser, polcszervizes. Rajta keresztül információkat szerezhetnek a konkurencia tevékenységéről a saját adataikon felül. Közvetlen kontrollt is képesek így gyakorolni a birtokolt polcfelületeken, vagy a saját eszközökön (display, hűtő). Szavatossággal rendelkező termékeknél pedig ezt tudja figyelni az alkalmazott (friss szavatosságú termékek hátul, elől a hamarabb lejáró termékek). Összefoglalva tehát minden olyan tevékenység idetartozik, amivel közvetett hatást kívánunk a vásárlóra gyakorolni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról