Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mi lesz a könyvtári terekkel a vírus után?

A vírus szülte kényszerhelyzet miatt kiderülhet: a könyvtári tevékenységek egy része nem kötődik a könyvtár fizikai tereihez: azok a felhasználástól 10, 100 vagy akár 1000 km távolságban is elvévezhetők. Sőt, annak sincsen fizikai akadálya, hogy e tevékenységek - dokumentumfeldolgozás, katalógusépítés, a tájékoztatás jelentős hányadát a témához értő szakemberek egyidejűleg, távolról több könyvtár számára szolgáltassák. Akár külső megbízott státuszban. - Már amennyiben sikerül legyőzni az ezzel kapcsolatos mentális akadályokat.
E folyamatokat a koronavírus közvetett hatása katalizálhatja. Sőt, hatással van a könyvtári terekre is: tovább zsugorodhatnak a feldolgozás terei a használók által közvetlenül igénybe vehető terek és szolgáltatások javára. Felértékelődik a beépített könyvtáros feladatköre - ha van hozzá innovatív szellem. A vírus áttételes hatására tehát növekedhet a hasznos használói tér. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2020. március 31.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=mi_lesz_a_konyvtari_terekkel_a_virus_utan
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról