Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Mi lesz veled, ha... Mi lesz könyvtáraddal, ha... Mi lesz a könyvtárüggyel, ha... (szcenáriótervezés)

Felvázoljuk a várható külső körülményeket ilyen, olyan lehetőségekkel, majd belehelyezzük magunkat (csoportunkat, intézményünket stb.) Erre olvashatunk egy példát az autóiparra a Pénzcentrumban (ld. a forráslinket.)
A cikk egyik kulcskifejezése a diszrupció, melyről itt link írtunk bővebben. Azért kihagyhatatlan szempont, mert a könyvtárhasználat visszaesése döntően nem a könyvtári körülmények, hanem a külső környezet változása miatt történt - melyre a szakma megkésve tudott reagálni. Az egyes könyvtári tevékenységek diszrupcióit pedig itt vettük számba:
link . Mindezek alapján úgy tűnik, hogy továbbra sem nyerő stratégia a szakmai hagyományőrzés link . Ehelyett a szakma küldetéséből érdemes értelmezni a jelen helyzetet, és a használók stratégiai igényeiből visszatervezni a jelen feladatait. - Persze, ha akad rá szakmabeli döntéshozó.
A szakma - úgy tűnik - nem lát szakmai stratégiát link . (MG)

Régebbi hírforrás(ok): A könyvtári szolgáltatások diszrupciója (vízió, hogy a lényeg jobban megmaradjon) link Édeskevés, ha a könyvtárban csak a könyvtári terület innovációit figyeljük link Úgy újulunk meg, hogy közben megőrizzük hagyományainkat - miért zsákutca ez? link Megkérdeztük: Látsz-e stratégiát a magyar könyvtárügyben? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról