Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Miben hasonlít a borbélyüzlet a könyvtárhoz?

A borbélynál a férfiak nemcsak hajukat vágatják, hanem közösségi életet élnek. Biztonságos hely felnőttek és gyerekek számára, főként azoknak, akiknek ilyenből kevés jut. A borbélynál az emberek beszélgetnek egymással, megosztják a fodrásszal vagy egymással saját ügyes-bajos dolgaikat. A TED-előadás amerikai orvosa elmondja, hogyan sikerült borbélyüzletekkel együttműködve csökkenteni a fekete férfiak közében fokozottan veszélyt jelentő magas vérnyomást, mely sok esetben halállal is végződik. A borbélyok vendégekkel kapcsolatos bizalmi kapcsolatát felhasználva segítséget nyújtottak a vérnyomás-mérés elterjesztésében.
A könyvtár szintén együttműködhet, illetve maga is kezdeményezhet olyan kiegészítő szolgáltatásokat, amelyek hozzájárulnak a könyvtárba betérők mentális vagy fizikai egészségéhez, legyen az mozgási lehetőség biztosítása, gyógyszerek használati utasításainak felolvasása, segítség hivatalos ügyek intézésében - szükség szerint együttműködve a témában érintett szervezetekkel. A könyvtár fizikai helyiségeit és a könyvtáros intelligenciáját oszthatja meg az ilyen projektekben. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Kedvezményt kap a fodrásznál az a gyerek, aki hangosan felolvas link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról