Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Miben vagyunk egyedülállók? - Azt tegyük a honlapra!

Elárulok egy titkot: Az emberek nem arra emlékeznek, amit nem kínálunk, az emberek az alapján ítélnek, hogy mit csinálunk.
Ahelyett, hogy valami nagyszerűt lemásolnánk, azon a terepen mozogjunk, ahol otthon vagyunk. Mit adhatunk hozzá a világhoz, ami vonzza és bevonja az embereket? Mink van, ami másoknak nincs? A startupok világában ezt tisztességtelen előnynek nevezik. Ez az, amit a versenytársak nem tudnak könnyedén lemásolni vagy megvenni, és amire online ajánlatunkat építhetjük.
Mi az, ami a múzeumokat egyedivé teheti online?
- Tartalom: a londoni Imperial War Museums weboldalán közölt történetekhez az igen gazdag, első és második világháborúból származó képgyűjteményt használják, sokszor úgy, hogy az napjaink fényében is releváns.
- Termékek: A London Transport Museum online üzlete valójában nagyobb forgalmat bonyolított a múzeum bezárása után, mint előtte. Egyedülálló termékei nyilvánvalóan megszólították a közönséget, amikor az emberek otthon maradtak, ahelyett, hogy a földalattin utaztak volna.
- Hálózat: A #RADailyDoodle sikere annak is köszönhető, hogy a Royal Academy (a Királyi Művészeti Akadémia) több mint 100 ezer tagja küldött be firkát a karantén alatt. (Illetve az is számít, hogy az intézmény social media menedzsere az az Adam Koszary, aki a readingi mezőgazdasági múzeumot sikerre vitte, és akiről már sokszor írtunk itt, az OMMIK oldalán. Például link )
- Név: A Design Museum, bár a londoni múzeumok között az egyik kisebbnek számít, nagyszerű híre és Twitter oldala van. A #fontsunday arra kéri az embereket, hogy készítsenek grafikai terveket hetente változó témákban, mint például a süteménysütés.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról