Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Microsuli.hu: új pont a tananyagok horizontján

Formabontó, korszerű és egyszersmind szórakoztató formában, élménypedagógiai megközelítésben, ám szakszerű tartalommal készültek el a Microsuli.hu oktatóanyagai. Egy-egy 'végtermék' elkészítési módját -- alkalmazkodva az Egyszervolt elsődleges, gyerek közönségéhez ?- lépésről-lépésre leírt receptek, illetve képernyő-videofilmek, úgynevezett 'tutorialok' mutatják be. Ezek az egyszerű és részletes bemutatók mindenki, köztük a teljesen laikusok számára is érthetővé és elérhetővé teszik a digitális írástudás egy magasabb fokozatát.
A Nemzeti Alaptanterv egyik fontos műveltségi területe a számítógép kezelése, a programok használata már alsó tagozatban, elsősorban 4. osztályban alapkövetelmény. A Microsuli oktatóanyagai új szemlélettel vezetik be a digitális világ rejtelmeibe a felhasználót.
Bepillantva a kulisszák mögé, elárulhatjuk, vidám tanóráknak nézhet elébe az, aki a Visio family Családfa-vágóját, a Moviemaker video Okosítóját, vagy éppen a PowerPoint képregény-szerkesztőjét kezdi el megtanulni. A Microsoft Magyarország és az Egyszervolt.hu összefogásának sikerét jelzi, hogy a látogatók immár több mint 200 ezer oldalt töltöttek le.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról