Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Mielőtt egy könyvtár drónok kölcsönzésébe fogna...

... érdemes figyelembe vennie néhány szempontot. A kutatási vagy oktatási célból működtetett drón vezetéséhez jogosítvány szükséges, ennek megszerzése időigényes és drága. Naprakésznek kell lenni a drónokra vonatkozó szabályozást, többek között a drónok regisztrálását illetően. Elengedhetetlen továbbá, hogy felmérjék az igényeket a projekt megkezdése előtt, hogy a ráfordított idő, pénz és humán erőforrás megtérüljön. A használóknak biztostani kell emellett a konzultáció lehetőségét olyan kérdésekben, mint például a drónok felelős működtetése és a használat etikai normái. Ha még nem léteznek az intézményben drónhasználati szabályok, ki kell dolgozni azokat. A megvásárolt eszközt biztosítani kell eltűnés vagy sérülés esetére. Végül célszerű befektetni ejtőernyőbe, erősebb akkumulátorba, extra propellerekbe és minden olyan eszközbe, amely biztosíthatja a tartós használatot.
A továbblépés kapcsán a Claremont Főiskola Könyvtárában link fontolgatják, hogy több kisebb - elsősorban rekreációs és kísérletezési célokat szolgáló - eszközt is vásárolnak a jövőben, valamint egy olyat, amelyet kifejezetten kutatási és oktatási felhasználásra szánnak. (A térinformatikától a drónokig: új szolgáltatások a felsőoktatási könyvtárakban; ref.: Tóth M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról