Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Miért is baj, ha a vezetők magukban hozzák a döntéseket?

- Bármilyen tájékozott is egy vezető, a munkatársak, szakemberek tapasztalatainak bevonásával jócskán kiterjesztheti a feldolgozható tapasztalatok körét. Olyan, közvetlenül a használóktól jövő, vagy elemzési információkkal gazdagodhat, amelyről - egyébként - a vezető még csak tudomást sem szerez. A könyvtáros már csak hivatása okán is profi információszerző és feldolgozó szakember. Ha tehát egy könyvtári vezető nem vonja be munkatársinak és más szakembereknek a tudását a döntéshozatalba - legyen az stratégia vagy életpálya-modell (vö. pl.: link ) -, saját vezetői inkompetenciájáról tesz tanúságot. Julia Dhar A termékeny egyet nem értés, valamint a közös alap megtalálása c. TED-előadásában mondja:
"Vegyünk egy két évvel ezelőtti példát: kormányképviselőkkel dolgoztam, hogy új megoldások szülessenek a tartós munkanélküliség csökkentésére. Ez az egyik leggonoszabb, rázós, agyontárgyalt közérdekű téma. Ahogy a legelején megjegyeztem, mindenhonnan begyűjtöttük a lehetséges megoldásokat. Csoportosítottuk, mind azonos sablonnal készültek. Itt mind egyformák, nincs, ami megkülönböztetné egyiket a másiktól. Utána természetesen megbeszéltük őket, átbeszéltük, tökéletesítettük, véglegesítettük. A folyamat végén több mint 20 ötletet terjesztettünk elő a felelős miniszterekhez. Több mint a felük olyan személytől érkezett, akinek nehézséget okozott volna eljutni egy politikai tanácsadóig. Vagy olyantól, akit személye miatt nem vettek volna komolyan. Telefonos ügyfélszolgálatosok, időbeosztásért felelős munkatársak, ügynökségek képviselői, - olyanok, akiket nem becsülnek meg."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról