Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Miért közel értéktelen a konferenciavideók megosztása?

... azért, mert szinte a kutya sem nézi meg őket. Na jó; csak a nagyon elkötelezettek, meg belenéz, aki szerepel benne, illetve majd nagyon sokára egy-egy könyvtártörténész. Az is könnyen kideríthető, hogy a megadott tartalmakból a linkre kattintók csak az első néhány másodpercet nézik meg. Így nagyon önbecsapó a rákattintási arányokkal büszkélkedni.
Ha valljuk, hogy a konferenciák a tudásáramlás és generálás eszközei, akkor ennél sokkal hatékonyabb eljárásokhoz érdemes fordulni. Ezek pl.:

1. A konferenciák témáinak felvezetése, előzetesek közzététele. X előadó pl. azt a példát fogja felhozni...
2. Az elhangzottak gyorsan - lehetőleg azonnal - közölhető, apró részletekben közlése: pl.: "a könyvtárvezető újításuk bevezetése után a használat 42%-os növeléséről számolt be". Jó, ha az ilyenhez a vonatkozó diagramot is lehet közölni. És itt már releváns, ha a linket is közöljük: erről az előadó a videófelvétel 3. percében szólt (és persze linkeljük is az anyagot, a 3. perctől(!)). Még jobb, ha ugyanazon előadásról vagy rendezvényről többször számolunk be. Így növelhetjük a befogadókban a hatást.
3. A teljes előadásszöveg, ppt és videóanyag közreadása. A legelegánsabb persze, ha a fontosabb témák időpontjai is be vannak jelölve - hogy a befogadó idejét udvariasan megkíméljük. - Ha már a könyvtárosként a tájékoztatás képzett szakemberei vagyunk :-) (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról