Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Miért nehéz az innováció - a könyvtárosoknak is?

Az innováció emberi oldala c. előadásában Lazányi Kornélia szólt a magyar emberek innovációs alapjairól. A felmérések szerint az innovációhoz szükséges készségek közül a nemzetköziesítésben jók, jók vagyunk még folyamatinnovációban (vö.: ügyeskedés), kockáztatási hajlandóságunk vagy versenyszellemünk alacsony link Vö.: "Járt utat a járatlanért el ne hagyj", vagy: "Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok". A kockáztatási hajlandóságot javíthatja a "nem szégyen elbukni, az a szégyen, ha nem próbáltad meg" hozzáállás.

A nemzetközi szinten gyenge kitartás mellett az együttműködési hajlandóság alacsony szintje szintén probléma. És az innováció azért nehézkes, mert - munkamegosztás nélkül - egy ember sok szerepben nem lehet jó.

Lehetőség, hogy a külföldi munkatapasztalattal rendelkező hallgatók radikálisan megváltoztatják az értékrendjüket. Ha idehaza az innovációt el is ismerik, akkor a pénz motiváló, illetve közösségépítő erő is lehet. A fiatalok individualistábbak, mint az idősebbek, amely lehetőség a meglévő folyamatok felülvizsgálatára. Ehhez azonban ismét az együttműködés szintje a kérdés. Egy néhány évvel ezelőtti felmérés szerint azonban a fiatalok a munkatársakat nem tekintik kollektívának: információért nagyon kevésé fordulnak kollégáikhoz. Pedig együtt könnyebben lehetne előre lépni - erősíti meg Lazányi Kornélia. (ref.: MG) (folyt. köv.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról