Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Miért nem garantáljuk használóink jogait - szavakkal is?

Szolgáltatásaink vannak. Vagy 20 éve a minőséget is igyekszünk biztosítani, ám garantálástól, pláne felelősségvállalástól - tartózkodunk. 25 éve jelent meg az angol közkönyvtári charta link , amely elmondta a használóknak, hogy pontosan mit is garantál az intézmény. Ez könyvtáranként önkéntes és testre szabhatóan tette. A charta magyarországi alkalmazása 25 éve nem ismert. Az okok érdekese lehetnek.
A sok sebből vérző egészségügyben Magyarországon is kommunikálják a használói jogokat. Az meglepő nevű Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ link plakátjai megjelentek az egészségügyi intézményekben, ahol a betegek, ügyfelek a sorok kiállása közben tanulmányozhatják őket. A plakátok egyes részleteit - gyerekeknek, felnőtteknek, gyógyszertárt használóknak szóló rajzos-didaktikus anyagok - ld: link . A jogok biztosítása és azok kommunikálása nem ugyanaz. Pr-es alapvetés: "dolgozz jól és beszélj róla". Mindkettőre szükség van: a munkaminőségre éppúgy, mint a bizalomépítésre. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról