Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Miért nem nyelik el időnket a könyvek, újságok - szemben a képernyőkkel?

Az egyik ok, amiért ilyen sok időt töltünk ezekkel az appokkal [elektronikus, közösségi információforrások], hogy nincsenek stoptáblák. Stoptáblákkal volt tele a 20. század. Az élet minden területén jelen voltak. A stoptábla olyan jel, amely figyelmeztet, hogy ideje megállni, valami újba, valami másba kezdeni. Gondoljanak az újságokra; előbb-utóbb kiolvassuk az újságot, összehajtjuk és félretesszük. Ugyanez van a magazinokkal és könyvekkel - a fejezet végére érünk, s elgondolkodunk, akarunk-e még tovább olvasni. Ha megnéztünk egy műsort a tévében, az epizód véget ért, és várni kellett egy hetet a következőre. Mindenütt stoptáblák voltak. Ma viszont stoptáblák nélkül fogyasztjuk a médiatartalmakat. A hírfolyam egyre ömlik, sosem érünk a végére se a Twitternek, se a Facebooknak, se az Instának, se az emailnek, se az üzeneteknek, se a híreknek. És ha más forrásokra is kíváncsiak vagyunk, a végtelenségig folytathatjuk a böngészést.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról