Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Miért nem váltotta még meg a világot a mesterséges intelligencia?

Érdekes szemszögből írt cikk jelent meg a BBC-n: miközben a tudósok többsége arról beszél, hogy a társadalmak képtelenek alkalmazkodni a technológia szédületes sebességű fejlődéséhez, a brit közszolgálati médium azt vizsgálja, miért nem valósultak meg azok a néhány évtizeddel ezelőtti jóslatok, amelyek szerint már az új évezred elején minden munkát az AI-vel ellátott robotok fognak végezni, az emberek pedig visszatérnek, illetve eljutnak a Holdra és a Marsra. A cikkíró válasza az, hogy az AI már maghatározó módon jelen van világunkban, ám a térnyerés nem úgy történt, mint korábban gondoltuk volna: a látványos változások helyett az AI elsősorban a háttérben játszik fontos szerepet, például abban, hogy naponta pénzátutalások millióit ellenőrzi azért, hogy a csalási kísérletek nyomára bukkanjon. Vagy abban, hogy olyan problémák is megoldhatóvá váltak, amelyek korábban reménytelennek tűntek. "Az AI olyan, mintha kézifúrót ütvefúróval váltottunk volna fel" - szemléltette a változás lényegét az egyik megszólaltatott tudós.
Az AI jelenlegi szerepéről, a gépi mélytanulásról és a mesterséges intelligencia jövőjéről itt link olvashatók részletek.

Hírforrás: HVG Pártolói Hírlevél
2020. március 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=miert_nem_valtotta_meg_meg_a_vilagot_a_mesterseges_intelligencia
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kithirlevel@gmconsulting.hu -ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról