Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Miért okozhatnak károkat a könyvtártámogatási pályázatok?

Ha a könyvtárak pénzszerzéssel, pályázatírással vannak elfoglalva, kevesebb figyelmük jut a használóra és a hatékonyabb működésre (MG)
- Vajon jó-e egy gazdaságnak, ha irdatlan mennyiségű pénz zúdul rá? - ezt latolgatták egy keddi konferencián felszólaló szakemberek. A rövid válasz, hogy nem igazán, de nem ennyire egyszerű a dolog megítélése.
Váradi Balázs: Ha a fő elfoglaltság a járadékvadászat, azaz hogy az államtól próbálnak meg minél több forrást kiszedni ahelyett, hogy a piaci működésre és hozzáadott értéket teremtő tevékenységre fordítsák az erőforrásokat, akkor a támogatások kevésbé járulnak hozzá egy ország gazdasági fejlődéséhez, mint ott, ahol értékteremtés, innováció zajlik.
Zsembery Levente: Miközben egy sikeres vállalkozás a szakember szerint a vevőre illetve a piaci igényekre koncentrál, odafigyel a hatékony erőforrás-felhasználásra ("nem költ hülyeségekre"), menedzsmentje jó, motivált és fókuszált, valamint rugalmas finanszírozási struktúra és rugalmas működési keretek jellemzik, addig egy magyar vállalkozásról ennek szinte pont az ellenkezőjét lehet elmondani. ... Az amúgy is korlátos keretek között működő menedzsment az idő jelentős részét a pályázatra, majd annak dokumentálására és az ellenőrzésre fordítja, ahelyett, hogy az ügyfeleivel, illetve a piaci igényekkel foglalkozna. Ez pedig visszaüt a versenyképességben is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról