Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Miért szeretnek a könyvtárosok könyvtárosok lenni? (olvasóink szavazatára)

Versenyt rendezett a Librarianship Studies & Information Technology blog. Ki tudja legfrappánsabban befejezni az "azért szeretek könyvtáros lenni, mert..." mondatot. Rengeteg válasz érkezett a világ különböző pontjairól. Összesen 15 szlogent választottak ki. Ezek közül szemezgettünk, nem minőségi sorrendben. Azért szeretek könyvtáros lenni, mert...
- ... számomra semmi nem olyan kellemes, mint egy könyvtár felfedezése. (Salman Haider, India)
- ... segíthetek másoknak az információk megtalálásában, amit akarnak, és olyan információkban is, amelynek a létezéséről sem tudtak. (Andrew Kosmowski, Egyesült Államok)
- ... szeretek rendet teremteni a káoszból, és segíteni az embereknek a világ különböző részeiről megtalálni dolgokat, olyan dolgokat is, amiről nem is tudták, hogy akarják. (Rich Murray, Egyesült Államok)
- ... "játszótérré" alakíthatom a könyvtárat, ahol a közösség jól érezheti magát, interakcióba léphet, kapcsolatot építhet ki emberekkel és könyvekkel. (Louise Ian de los Reyes Aquino, Fülöp-szigetek)
- ... megvan a hatalmam, hogy a tudományok doktora legyek, információkat osszak meg minden emberrel, még több könyv, cikk, folyóirat, oktatói oldal olvasását érjem el. A könyvtárosok megoszthatják az akadémiai tudományt az egész világgal. (Chrystalla Filippou, Ciprus)
- ... a könyvtárban megvan az információk és a gondolatok szabadsága. Kapcsolatban érzem magam a múlttal, segíthetek az embereknek az információszükségleteikben a jelenben, azért, hogy segítsem őket a jövő építésében. (Mariana Barna, Argentína)
- hiszek benne, hogy a tudást a megfelelő módon kell rendszerezni és megosztani. (Muram Abdelmageed, Egyesült Arab Emírségek) (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról