Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Mikor kezeli az integrált könyvtári rendszer olvasójegyként az okostelefont?

NFC (Near Field Communication = közeli rádiófrekvenciás kommunikáció) -- 10 cm-re megközelíteni a könyvtárban elhelyezett érzékelőt az okostelefonnal és a könyvvel, és már ki is kölcsönöztem az utóbbit -- egyelőre még álom. A kiskereskedelemben most vezetik be... (MG)
-- Magyarország az élenjárók között van a mobilvásárlásban és -fizetésben, de a mobiltárcás fizetés még nem vert gyökeret.
A mobiltárcák használata azért is előnyös a felhasználóknak, mert nem kell egy csomó bank-, illetve hűségkártyát maguknál tartaniuk -- mondja Drozdy Győző, a Telenor Magyarország vezérigazgatói tanácsadója.
Ezek a programok a számlabefizetés ? például a sárga csekkes átutalások ? helyettesítése mellett egészen új dolgokra is képesek, például egy újsághirdetésben lévő QR-kód beolvasása után a vásárló nemcsak megrendelhetné, hanem egyből ki is fizethetné a reklámozott árut.
A HVG-nek nyilatkozó szakértők szerint az is lassítja az új módi terjedését, hogy a költésben ma élenjáró középkorúak kevésbé fogadják el fizetőeszközként a mobiltelefonokat, mint az egy generációval fiatalabbak, akik számára viszont valószínűleg már magától értetődő lesz majd a mobilfizetés. A középkorúak többsége annak ellenére idegenkedik, hogy a legegyszerűbb mobilos fizetés, illetve vásárlás igencsak népszerű: Magyarország világviszonylatban az élmezőnyben van a mobilos parkolásban, autópályadíj-fizetésben, illetve lottózásban. Ezekben az esetekben többnyire bankokra sincs szükség, a szolgáltatásokért járó díjat a mobilszámla összegéhez adják hozzá.

Régebbi hírforrás(ok): NFC és a mobilszolgáltatások következő generációja -- könyvtárba is? link 012345 Zenei könyvtárak enteriőrje QR-kód vagy NFC? (infografika) link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról