Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Minden munkatársnak alapismeretekkel kell rendelkeznie a szolgáltatások összes ágáról

Sokat írtunk az utóbbi években a méltán világhírű Oodi könyvtárról link . Ezért most egy híradásból csak egy, korábban nem hangsúlyozott témát emelünk ki:

A közel 70 fős személyzet öt feladatcsoportba szerveződve végzi a munkáját (tartalomszolgáltatás, a gyermek- és ifjúsági korosztály ellátása, olvasói elégedettség, terek és integráció, digitális kínálat), de minden munkatársnak alapismeretekkel kell rendelkeznie a szolgáltatások összes ágáról. (Az Oodi Könyvtár - keletkezéstörténete és társadalmi jelentősége; ref.: Murányi L.) S hogy ez miért érdekes? Pl.:
- rugalmasabb munkaszervezés: bár a munkatársaknak vannak speciális ismereteik, nem okoz nagyobb gondot a helyettesítés
- nagyobb kollegialitás: kisebbé válik a "fegyvernemi sovinizmus", pl.: "mi feldolgozók - szemben a tájékoztatókkal"
- stratégiai tudatosság: a munkatársak fejében jobban összeáll a könyvtár egészének funkciója, jobban képes a közös célokért dolgozni
- minőségirányítás: a munkafolyamatokban a munkatársak jobb minőségben tudnak egymás keze alá dolgozni, azaz hatékonyabb lesz a munkafolyamat egésze. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról