Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Minden napra egy-egy ablakcsoda - ablakkalendáriumot szervez a gönci könyvtár

A tavalyi, nagy sikeren felbuzdulva az idén ismét megszervezi Göncön az ablakkalendáriumot a település Városi Könyvtára link . Magánszemélyek, intézmények és cégek is jelentkezhettek, melyek vállalják, hogy az adventi időszak egy-egy napjára feldíszítik és kivilágítják ünnepi ablakukat. Mire eljön a karácsony, 24 csodás ablakban gyönyörködhetnek a városban sétálók.
- Tavaly tulajdonképpen a járvány miatt gondoltunk arra, legyen a városnak ablakkalendáriuma - mondta lapunknak Molnár Lászlóné könyvtárvezető. - Mint minden más intézményt, a könyvtárat is be kellett zárni, de szerettünk volna olyan közös eseményt, ami a szigorú szabályok ellenére is kivitelezhető. Meghirdettük az ablakdíszítés lehetőségét, és szerencsére volt annyi jelentkező, amennyi kellett. Velük telefonon egyeztettünk, a szervezés folyamán minimális személyes találkozásra volt csak szükség. A könyvtár járt az élen, mi díszítettük fel az ablakunkat december első napján. Aztán sorba "nyílt" a többi, mindennap egy újabb. A díszítők vállalták, hogy karácsonyi ablakukat délután 5 órától este 8 óráig kivilágítva hagyják. Gyönyörű alkotások születtek. Mi pedig, a könyvtár munkatársai lefotóztuk a számmal ellátott ablakokat, és feltettük a könyvtár közösségi oldalára. Az ünnepi hangulatot egy-egy karácsonyi verssel, idézettel tettem teljessé - sorolta a könyvtárvezető. A város lakóinak kedves esti programot jelentett, hogy sötétedéskor elsétáltak a legújabb feldíszített ablakhoz. Aki a betegsége miatt nem tudta ezt megtenni, megnézhette a közösségi oldalon.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról