Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Minden tartalmat a netről! -- I-láz helyett M-láz

Egy évtizede még minden tartalmat és szolgáltatást az Internetre akartak átvinni a cégek. Ez az átalakulás sikeresen le is zajlott, a mindennapi élet minden területe le van fedve ezen a médiumon is. Nem lehet szolgáltatást indítani úgy, hogy annak leírásához, vagy magához a szolgáltatáshoz ne nyújtana az adott cég elérést a neten keresztül is -- állítja Chakaveh az Internet robbanás időszakáról beszélgetve. Jelenleg a mobiltelefónia, mobilinternet fázisába jutott a fejlődés. A cégek minden szolgáltatást igyekeznek helyhezkötöttség nélkül is elérhetővé tenni. 'Ugyanaz az 'M' láz jellemzi a társadalmat és a piacokat, mint az 'I-' láz idején. A mobil eszközök fejlődésével egyre többféle tartalom lesz ily módon is elérhető. Az online közösségi szájtok, pl. You-Tube, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy oldalait mobil eszközökön is meg lehessen nézni.'
- Helyhezkötöttség nélkül minél több ajánlott, kötelező irodalmat a netről... Mely iskolás, hallgató nem szeretné ezt? Ez az egyik oldal. A másik oldalon a nyomtatott tartalomra épülő nagy 'biznisz'. Kiadók, nyomdák. Lehet-e a szerzőt biztosítani afelől, ha az interneten jelenik meg a művével, ugyanúgy megkapná pénzét, sőt hamarabb kikerülne a 'polcra' a könyve? (KÖÉ) - F: szept. 20.

Hírforrás: Agent Portal, link
2007. október 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=minden_tartalmat_a_netrol_i-laz_helyett_m-laz
Régebbi hírforrás(ok): Agent Portal, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról