Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Minél erősebb az egyenlőtlenség a felsőoktatásban, annál inkább foglalkoznunk kell vele (olvasóink szavazatára)

Paul Tough új könyve a felsőoktatásban töltött évekről szól. (link ) Pontosabban, hogy azok hogyan erősítenek meg vagy törnek meg minket. Bemutatja, hogyan nem valósul meg általa a társadalmi mobilitás. A társadalmi szakadékot nem csökkenteni, hanem növeli. A rendszer továbbra is a jómódú diákokat részesíti előnyben. Ők választhatnak a legjobb iskolák közül. Hogy aztán maximalizálják keresőképességük.
A jó anyagi háttér és közösségi támogatás nélkül érkező diákoknak a felsőoktatás rémisztő lehet. Néhány felnőtt igyekszik támogatást nyújtani ezeknek a diákoknak. Az SLJ főszerkesztője, Rebecca T. Miller szerint a könyvtár is felvállalhatná ezt a szerepet. Már egészen attól kezdve, ahogy a szülők elkezdik bemutatni a felsőoktatási rendszert. Majd a középiskolás éveken át a kampuszon töltött első évig támogathatnák a diákot.
Vannak egyéni törekvések, de ez mind kevés. Tough könyve világosan rámutat a probléma mélységére. Ahogy a rendszer működik, az szerinte jól tükrözi Amerika működését. A megoldásra a szerző nem mutat utat. Egy figyelmeztető jelet vázol. Amire a társadalomnak kell választ adni. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról