Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Minőségi munkaerők előnyben - a közalkalmazotti keretek visszatartják a teljesítményt

Meglehet, idővel a robotok helyettesíteni fognak egy sor, ma emberek által végzett munkát, de addig még számos lépcsőfoka van a munkafolyamatok átszervezésének az új technológiai eszközök segítségével. E lépések egyikét "munkahelyi darwinizmusnak" is nevezhetjük, hiszen az a lényege, hogy a legjobban teljesítők folyamatosan kiszorítják a leggyengébben teljesítőket.
... amennyiben minden munkavégző teljesítménye pontosan és azonnal mérhető, ideértve a gyorsaságot, a megbízhatóságot és a vendégelégedettséget, akkor az élen szereplők eldönthetik, hogy mikor, melyik műszakban és mennyit akarnak dolgozni; aki lejjebb áll a rangsorban, az már csak a maradékból választhat.
Minél több munkát visznek el a legjobb alkalmazottak, ők annál jobban járnak, s közben a cég teljesítménye is nő. Az egyéni teljesítménykülönbségek szerepe tehát nemhogy csökken, de úgy tűnik, még nőhet is. És nem csupán az úgynevezett kreatív munkaterületeken. Minden, még a leghétköznapibb munkakörben is nő a jelentősége annak, hogy ki hogyan áll hozzá a munkavégzéshez, főleg a szolgáltató szektorokban. Az egyéni attitűd kulcsfontosságú tényező marad, sőt felértékelődik. Ez a ?munkahelyi darwinizmus? nem kedvez ugyan mindenkinek, de a legkeményebben dolgozók, a munkájukat a legnagyobb odaadással végzők számára egyre több területen további lehetőségek nyílnak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról