Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Mit ér a könyvtáros, ha író? - Hostyinszki Bálint

KIT: A könyvtárosság és az írói lét között milyen kapcsolatot találsz?
Hostyinszki Bálint: Az írói lét az informatikus-könyvtáros hivatáshoz hasonlóan folyamatos fejlődést és önreflexiót igényel. A legfontosabb dolog, hogy az ember mindig kritikusan szemlélje magát.

KIT: A könyvtáros attitűd mennyiben segíti az olvasókkal való kapcsolatteremtést?
Hostyinszki Bálint: A "Könyvjelző" blog link célja az általam elolvasott könyvek népszerűsítése. Minden könyv feldolgozása az alábbi kérdések megválaszolásával zajlik: Hogyan kerültem kapcsolatba a könyvvel? / Melyek voltak azok a pillanatok, amelyek a legjobban megérintettek a könyv olvasása során? / Miért ajánlanám az adott könyvet?
A "Hostyinszki Bálint versei" blogomon link pedig a saját verseim olvashatóak. A KATALIST-en mindig megosztom a "Könyvjelző" blogomon publikált írásaimat, mert fontosnak tartom, hogy a szakmában előttem járók megismerhessék azt, ahogyan egy friss diplomás informatikus-könyvtáros az olvasmány élményein keresztül hogyan reflektál a világra.

KIT: Melyek a bloggerélet napfényes és árnyas oldalai?
Hostyinszki Bálint: Bár összességében akkor lennék elégedett, ha a blogomon megválaszolt kérdések hatására mindenki feltenné magának az előbb említett kérdéseket, mert úgy gondolom, hogy azoknak a hatására sokkal jobban tud azonosulni a regény cselekményével és az olvasó jobban örömét fogja lelni az olvasásban. Öröm nélkül nincs hatékony olvasás.
Ennek ellenére azt gondolom, hogy a bloggeréletnek az a legnagyobb árnyoldala, hogy amilyen lendülettel emeli fel az embert a virtuális élet, olyan sebeséggel tudja letaszítani a mélybe. A családtagjaim a mai napig féltenek a "kifelé élés" árnyoldalaitól (szorongás, szív-és érrendszeri betegségek), de én mindenesetre szeretek így élni, mert számomra örömet okoz, ha a gondolataim minél több emberhez eljuthatnak. Tízes skálán 5-ö pontot adnék arra, hogy mennyire vagyok exhibicionista, mert az a bizonyos szereplési vágy az érzelmeim kifejezésével kapcsolatban gyermekkorom óta bennem maradt.

Hírforrás: Hostyinszki Bálint
2023. szeptember 25.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=mit_er_a_konyvtaros_ha_iro_-_hostyinszki_balint
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról