Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Mit hogyan tegyek a könyvtárban? -- feliratok, képekkel

A könyvtárban hol cselekvésre, hogy a cselekvés elhagyására biztatjuk a használót, s van, amikor kérünk, vagy tájékoztatunk. Minden ilyen esetben bölcs dolog a tiltást, korlátozást kerülni, helyette pozitívan fogalmazni. Ilyenekre hozunk japán, holland és német példákat.
1. Japánban felnőtt és gyerek egyaránt kedveli a rajzos megoldásokat. Könyvtárhasználati útmutató kawaii stílusban. (Japán)
2. Mozgókönyvtári szolgáltatás ismertetése. (Japán busz, az ajtó a bal oldalon van) (kiállítási prospektus a narai könyvtári vándorgyűlésről)
3. 'Itt szörfölök én' -- a számítógép funkcióját a könyvtár arculati elemével mutató képernyőkímélő. (Lelystad, közkönyvtár, Hollandia)
4. Hogyan rakd le a visszahozott könyveket? -- A pult felett videó mutatja be, hogyan is érdemes visszatenni a könyveket a nem mindennapi futószalagos megoldású rendszerbe. (Lelystad, közkönyvtár, Hollandia)
5. Arculati elemmel ellátott feliratban kérnek előre elnézést a polcszerelési munkákkal járó zaj miatt. (München, Gasteig közkönyvtár)
6. Mi szükséges a beiratkozáshoz? -- Képes--szöveges magyarázat, mely megkönnyíti a gyerekek, bevándorlók és a funkcionális analfabéták dolgát. (Neuhausen, közkönyvtár, Németország)
7. 'Van-e számunkra valami fölösleges dolga? -- Köszönettel fogadjuk az üres CD-tokokat.' (Neuhausen, közkönyvtár, Németország)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról