Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mit milyen hosszan érdemes megírni a neten?

A Facebookon 40 karakter az ideális szöveges megosztás hossza. (Ez a mondat például 39 karakterből áll.) Az oldalon idézett kutatás szerint a negyvenes szövegek 86 százalékkal magasabb interakciót (kattintást, lájkolást, hozzászólást) váltanak ki, mint a hosszabbak. Mivel 40 karakterbe azért elég nehéz beleférni, jó hír, hogy a maximum 80 karakteres szövegek is 66 százalékkal nagyobb aktivitást eredményeznek, mint a hosszabbak. A Facebookon tehát 40-80 karakterben érdemes fogalmazni.
Az e-mailes tárgymezőbe írt szöveg akkor a legjobb, ha belefér a 28-39 karakteres hosszba. Az ennél rövidebb tárgy kicsit, a hosszabb viszont sokkal kevesebb megnyitást eredményez. Mindezt hírlevelek esetén vizsgálták, személyes levelezésben azért nagy valószínűséggel megnyitja a címzett az e-mailünket.
Egy online bemutató / előadás / prezentáció ideális hossza 18 perc. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb ember 10-18 percig képes fókuszálni a figyelmét egy prezentációra vagy online előadásra.
Egy blogposztot / cikket 7 perc olvasás, nagyjából 1600 szó után hagynak ott legtöbben. Ebbe még bőven belefértünk most, még mobilon is, ahol gyanúnk szerint ez a határ jóval alacsonyabb.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról