Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Mit tesz gyerekeinkért a könyvtár? (olvasóink szavazatára)

A könyvtárosok nagy szolgálatot tesznek a gyerekek literális nevelésében, annak ellenére, hogy költségcsökkentések sújtják őket egész Nagy-Britanniában. A könyvtárak a társadalmi egyenlőséget szolgálják, hozzáférést könyvekhez és könyvtárosokhoz, s mindezt biztonságos környezetben. A Guardian felveti a Brian élete c. film parafrázisát: Mert mit adtak nekünk a könyvtárak...? És sorolja - a fentieken túl: a könyvtárak empátiára tanítanak, segítenek egymásról tanulni, örökséget védenek, védik a tudáshoz és a tanuláshoz való jogot, közösséget építenek, erősítenek bennünket nemzetként és felhatalmaznak minket egyénekként.
Az 1964-es Könyvtári törvény alapján minden helyhatóságnak biztosítania kell 'átfogó és hatékony' " könyvtári szolgáltatást. Ugyanakkor 2012 áprilisától 105 közkönyvtár zárt be országszerte. Friss hír, hogy Sheffield városa 28 könyvtári egységből 12-t tart meg.
Eközben a brit Oktatási intézet minapi jelentésében link szól, hogy a gyerekek életében az olvasás nagyobb hatással bír, mint a szülői nevelés. A könyvtár pedig a legjobb forrás erre. (ref.: MG)
-- Lehetséges hazai kérdések az angol helyzet tükrében:
1. A magyar könyvtárak mennyiben bírnak a cikkben említett hatásokkal?
2. Van-e képesség a tényleges teljesítmény elismertetésére? (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról