Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mit visznek az olvasók? - Abony, Szolnok

(javítva) - Nagyon sok fiatal jár hozzánk! Habár közülük inkább a gimnáziumi tanulók keresnek minket - avatott be a részletekbe az abonyi művelődési ház és könyvtár link munkatársa. Jandácsik Pál elmondta, ifjú olvasóik az elmúlt hónapokban a nyelvkönyveket és a szórakoztató irodalmat vették le a leggyakrabban a polcokról. - Ám a fiatalok közül sokan érdeklődtek az úgynevezett "urban fantasy" stílusú kötetek iránt is. Azaz, melyekben a városi boszorkányos és vámpíros történeteké a főszerep... - taglalta. Más volt a helyzet a középkorúaknál, akik jobbára a kortárs irodalmat részesítették előnyben. Köreikben a kalandregényíró Ken Follett és Dan Brown munkái iránt volt nagy a kereslet.
- Nálunk a tizenéveseket zömében az iskolai konfliktusokkal és a szerelemmel kapcsolatos művek érdekelték - vette át a szót Szécsi Annamária. A Verseghy Ferenc Könyvtár link szandaszőlősi fiókintézményének könyvtárosa kiemelte, nemrégiben több, az olvasást érintő pozitív jelenségre is felfigyeltek. - Nagyon örülünk annak, hogy könyvtárunkat sok fiatal édesanya látogatja. Többen érdeklődnek ugyanis a gyermeknevelési szakirodalmak iránt. Főleg azokat az írásokat keresik, melyek a hétköznapi emberhez szólnak, s az anyasággal és az iskolai élettel kapcsolatos információkat tartalmaznak - magyarázta a szakember. Hozzáfűzte: egy átlagos napon több mint ötvenen látogatnak el a szolnoki intézménybe. - Ugyancsak figyelemre méltó, hogy számos családban a mindennapok része, hogy az édesanya együtt tér be gyermekével a könyvtárba a tanítás után. Így tudatosítva a gyermekben, hogy az olvasásnak igenis nagy jelentősége van - emlékeztetett Szécsi Annamária.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról