Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mitől lehet vonzó munkahely a könyvtár a fiatalok számára?

Sokéves kutatási eredmények alapján megállapítható, hogy a fiatal munkatársak a munkában az alkotó jellegű tevékenységet, a szociális és anyagi biztonságot, a szociális védettséget, a vezetés pozitív értékelését és támogatását, az önmegvalósítás lehetőségét, a kulturális és szakmai színvonal emelését értékelik. Ezek ismeretében a vezetőség megfelelő feltételeket tud teremteni és helyes személyzeti politikát folytatni.
Tény az is, hogy a munkatársak több mint 75%-a véletlenül kerül a könyvtárba, de általában kétharmad részük ott marad. Ezért az első néhány évben a lehető legtöbb figyelmet kell rájuk fordítani, mivel ebben az időszakban változtatnak legkönnyebben munkahelyet. Figyelni kell az ún. demotiváló tényezőkre is, a fiatalok általában a könyvtár és közvetlen munkahelyük műszaki felszereltségével a legelégedetlenebbek. Fontosak a munkahely ergonómiai, műszaki-esztétikai jellemzői és a szociális-pszichológiai körülmények. A pozitív motivációhoz a munkahelyet korszerűen kell felszerelni, biztosítani az információforrások szabad elérését. Egy 2011. évi felmérés szerint valós tényező még a munka szervezettsége is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról