Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mitől működne szakmai szintű a kreativitás - és miért nem működik most? 2. Világ létrehozása, amelyhez tartozni szeretnénk

Linda Hill: "Valójában milyen is az a vezetés?" A Pixar érti, hogy az innováció mindent felölel. Vezetői a közösségi érzés és a három tulajdonság létrehozására összpontosítanak.
- A Pixar szerint a vezetés olyan világ létrehozása, amelyhez az emberek tartozni szeretnének. Milyen világhoz? Olyanhoz, amelynek a frontvonalán élhetnek. Idejüket nem elsősorban vízióteremtésre használják, hanem ilyenekről gondolkoznak: Hogyan tervezzünk olyan stúdiót, amely a közösségi tér érzetét kelti, ahol az emberek kommunikálnak egymással? Legyen az a szabály, hogy rangjától vagy munkakörétől függetlenül bárkinek meg szabad mondania a rendezőnek, hogy mit gondol a filmjéről. Hogyan biztosítsuk, hogy a kisebbségi és az okvetetlenkedő vélemények is megnyilvánulhassanak? És végül jutalmazzuk ezeket nagylelkűen egy köszönetnyilvánítással. Nem tudom, végignézték-e már a Pixar-filmek stáblistáját, ott a film gyártása közben született babákat is felsorolják. (Nevetés)
Bill Coughran [a Google műszaki infrastruktúra főnöke] saját szerepéről azt mondta: "Önkéntesek szervezetét vezetem. A tehetséges emberek nem követni akarnak engem. Velem együtt akarják létrehozni a jövőt. A dolgom, hogy a lentről építkező folyamatot egyengessem, és ne hagyjam káosszá fajulni." Hogyan látta a szerepét? "Minta vagyok, és egy munkatárs, aki részt vesz a folyamatban. Összekötő vagyok, a szempontok összegyűjtője. Soha nem diktálok szempontokat". Egy tanács, hogy gyakoroljuk a szerepünket: Olyanokat vegyünk föl, akik vitáznak velünk. Tudják, mit mondok? Néha a legjobb direkt ködösnek és bizonytalankodónak lenni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról