Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

MKKE: 2017-ben lesz Az irodalom éve?

Márai-program - most mintha csend lenne körülötte. Milyen szerepet szán a programnak?
Keresztury Tibor, a MKKE új elnöke: Kulcsfontosságúnak tartom az egymilliárd forintosra tervezett kiadástámogatási és könyvtárfejlesztési programot, ami elődöm, Zentai Péter László egyik legkomolyabb és legprogresszívebb kezdeményezése volt.
- Mégis megbukott.
KT: Egyáltalán nem. Az első évben még négyszázmillióból működött, de volt, hogy csak száz-, jelenleg kétszázmillió forint áll rendelkezésre, ami persze nagyon kevés. Kísérletet akarok tenni a felélesztésére, és visszalobbizni a korábbi összeget. Elő kívánom venni a könyvtörvény német mintára, az MKKE által kidolgozott és a parlamentnek benyújtott tervezetét is, megkeresni azokat a politikai szereplőket, akik korábban megígérték, hogy támogatják az ügyet.
- Volt jó néhány igazán ötletes akció: a Nagykönyv, a Veszíts el egy könyvet, a nyilvános könyves pontok felállítása. Zentai Péter László az irodalom éve programsorozatára készült. Megtartja?
KT: Szeretném 2017-ben megrendezni. Pályázatokkal, iskolák bevonásával az említett nagy programok nyomvonalán próbálnánk a döntéshozókban tudatosítani, mennyire fontos a szerző, a könyvszakma, az olvasó. A neten lógó fiatalokat is el kell érnünk, azt szeretném, hogy a digitális világban is vegyenek könyveket. De támogatnunk kell a digitális könyvkiadást, a hangoskönyvek megjelentetését is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról