Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Mobil segítség a könyvtárban tablettel mozgó(!) tájékoztató könyvtárosnak

Nem kell ahhoz már bemeneti kábel, hogy jól használható, wifis internet legyen egy háztartásban. Egy 4G-s routerrel nemcsak a beszerelés nyűgje spórolható meg, hanem havonta akár több ezer forint is. Teszten a Keenetic Hero 4G. A recept lassan évtizedek óta változatlan: aki internetezni szeretne otthon, a számítógépén, az felkeresi valamelyik kábeles szolgáltatót, és megrendeli a szimpatikus netcsomagot. Hasonlóan tesz, akinek okostelefonján ugyan van mobilnete, de szeretné, ha a havi adatkeret nem fogyna el idő előtt, így otthon inkább a - lényegében minden kábeles díjcsomag esetében ? korlátlan vezetékes netet szórja wifin, és arra csatlakoztatja telefonját.

Ezt a módit a legkisebbek is ismerik. Arról viszont kevesen tudnak, hogy az egész interneteléréses dolog a feje tetejére is állítható. Az új recept első és legfontosabb összetevője egy korlátlan mobilnetes csomag. Ilyen mindhárom nagy mobilszolgáltató kínálatában van, ám aki nem - illetve nemcsak - telefonján szeretne korlátlan mobilnetet, az jelenleg csak a Telekomnál találhatja meg számítását, a Gigaerős Korlátlan Net Okosvilág csomaggal. Mobilinternet-alapú korlátlan szolgáltatás a Yettelnél is elérhető, arra viszont egy külön előfizetést szükséges kötni. A Vodafone legbőségesebb dedikált netcsomagja napközben 150 gigányi, este tíz és reggel nyolc között további 1500 gigányi forgalmat enged.

A telekomos megoldásnál nemcsak a mobilkészüléken forgalmazható bármennyi adat, hanem a szolgáltató két másik SIM-kártyát is biztosít ugyanahhoz az előfizetéshez. Azaz a korlátlan mobilelőfizetés árából a telefonos netezés mellett otthon is megoldható a korlátlan, wifis internet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról